Ez itt a Reklám helye: csak coach-hoz ne! Ne menj coach-hoz!
2019. november 02. írta: Hajdú Éva

Ez itt a Reklám helye: csak coach-hoz ne! Ne menj coach-hoz!

 board-784363_960_720.jpg

" A SZAVAK A SZÍV HANGJAI." (Konfucius)

A fenti címben szereplő szavakat, hogy "ne menj coach-hoz!" egy ügyfelem mesélte. 
Tényleg! Ne menj Coach-hoz, ha...
Erről szól ez a bejegyzés!

Nem akarok árulni amolyan zsákba macskát:) 
A mai társadalom tele van olyan emberekkel, mint én. Vágynak egy jó életre, de otthon nem láttak példát arra, hogyan lehet önmagukat FELépíteni, hogyan lehet családot csinálni. Hogyan lehet folyamatosan építeni a legfontosabb-legnehezebb kapcsolatot: A PÁRKAPCSOLATOT! 
Én, mint coach, edző, támogató, fejlesztő folyamatosan találkozom emberekkel, akik érzik épülésük fontosságát, de nincs hozzá eszköztáruk. Eszközeik!
A coaching folyamatban bocs, de tanulunk. Új-jobb hozzáállást tanulunk, ami nem megoldja tökéletesen, de előreviszi az életedet. Amit hozol, azt megoldjuk. 

Borzasztó néha belegondolnom, hogy mennyire leszarjuk a mentális egészségünket. Akinek nem inge, ne vegye magára, de felpróbálhatja. A testi egészségért mai is sokat teszünk sokan. Bevesszük a C-vitamint. Megmossuk az arcunkat reggel. Bevesszük a gyógyszert, ilyenek. De a mentális egészségedért ma mit teszel? Erre vajon ki tudna válaszolni. A mentális egészségünket is, ahogy testi egészségünket naponta ápoljuk. A coaching mindig gyógyítja a mentális egészségedet. VANNAK, AKIK MÁR ANNYIRA FELEMÉSZTETTÉK MENTÁLIS ERŐIKET, HOGY NEM ALKALMASAK COACHINGRA. VELÜK NEM DOLGOZHATOM. 

 

baseball-1396886_960_720.jpgA coaching mindig fejlődéssel foglalkozik. A fejlődés pedig munka. A munka meg néha fáj. Vannak, akik eljönnek, és azt látják, hogy dolguk van! De dolgozni a változáson MÉG NEM tudnak. És akkor rájönnek, hogy ez nekik nem való. MÉG NEM. Ilyen helyzetekkel is találkozom. 

Egy nagy tanulságom, hogy egy bizonyos idő után, amikor valaki csak jön, de nem dolgozik, akkor kénytelen vagyok elküldeni. Mert mint coach nem támogathatom a kényelmes-langyos állóvizében. Elmondom, hogy mik a minimum elvárások, lehetőségek, megegyezéseink, amit le lehetne tenni az asztalra.? És ha ezt nem teszi meg, akkor addig nem tudok vele dolgozni. Várom vissza, de van feltétele. És ekkor tudnak csodák történni...

Egy csodálatos emberrel dolgozhattam együtt kábé másfél évig. Társfüggésben ragadt. Ahogy nagyon sok más ember is, akik még nem is tudnak róla. A társfüggés is  drog. Szinte lehetetlen megmenekülni belőle. Neki sikerült. A siker-eredmény titka, hogy jött, dolgozott, nem hazudott, időt adott magának, törődött ezzel a helyzetével, kitartó volt. Félelmetesen nagy eredménynek tartom, hogy végül megkeresett és elmondta, hogy elköltözött, és mik a tervei. 

Hivatalos meghatározás:
A coaching erőforrásokkal dolgozik, jövőre nézve, az elérendő célokra vagy kínálkozó lehetőségek tudatosítására, a személy aktív támogatásával a személyiség és képességfejlesztés eszközeivel, de nem pszichológiai módszerekkel.  Tanulunk. A coaching a teljesítményre koncentrál, és az ezeket befolyásoló tényezőkre. 

És egy visszajelzés:

"Évánál már többször jártam, nehezen tudtam megfogalmazni magam is a célját, de a beszélgetések alkalmával ez nagyjából helyrekerült.

Néhány hasonló szakemberrel volt kapcsolatom az elmúlt évben ezért van összehasonlítási alapom.
Évával nagyon könnyű volt a közös hang megtalálása. Nagyon változó hangulatban érkeztem az egyes foglalkozásokra, mindig más álláspontot, véleményt képviselve.
Éva ebből ki tudott, hozni egy olyan dolgot, melyet magam sem vettem észre, de most már tisztán látom. Rávilágított a valódi problémákra és a segítségnyújtást is megkezdte.
Amit én kiemelnék, számomra nagyon nagyon fontos volt, mert korábban másnál ilyet nem tapasztaltam, azaz a módszer ahogy dolgozik. Nem kivülről segít hanem velem együtt dolgozik rajtam.
Együtt halad velem az úton. Motivál! Ez számomra nagyon fontos mert könnyen a könnyebb út felé terelődnék és állnék a gödörben továbbra is.
A kommunikációban nagyon emberséges. Nekem a langyos víz effektus, hogy szépen elmondja, hogy ez lehet meg az lehet, nem célravezető és ezt már az elején felismerte.
Nagyon agilisan és teljes odaadással segít. Beleéli magát a munkájába. Emberséges mindamellett nagyon szakmai is.
Összefoglalva nagyon köszönöm a (számomra) egyedi, következetes, racionális és szakmai munkáját. Nagyon sokat segít nekem továbbra is.
Még az út elején járok, de hálával tartozok neki."

Az eredmény, a siker az ügyfél sikere. Hiszen ez az ő teljesítménye.

Hogy mi a franc a coaching?
Célok meghatározása. Megvalósítása.
Tükör. Személyre szabott Motiváció.
Kijönni a gödörből akkor is, amikor lehetetlennek tűnik a számodra, amikor tehetetlennek érzed magad. 
A coach jön veled az úton.
Nem addig marad veled, míg tart a megbeszélés. Addig támogat, amíg megmászod a hegyedet. 
Egy hasznos coach szakmai is, emberi is, racionális is.
És nem mond le rólad. Akkor sem, amikor te még nem bízol magadban.
MÉG NEM:)

Ha neked mindez nem kell, akkor igen, NE GYERE COACH- HOZ!
Hajdú Éva
coach
  Lélek Központ, Baja


A bejegyzés trackback címe:

https://jokepubeszelgetesek.blog.hu/api/trackback/id/tr3315274516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása