Ant Middleton: Utánam!
2019. december 04. írta: Hajdú Éva

Ant Middleton: Utánam!

5699081_5.jpg

Vezetőimtől kaptam, kaptunk karácsonyi ajándékba ezúttal könyvutalványt. Hosszas keresgélés után választottam ki ezt a könyvet. Javaslatom ez: Olvasd el! Ne hagyd ki!

Nem elméleti szarság a könyv. Valódi élettörténet. Egy fickó, aki a való életben, útját járva mert tanulni, fejlődni. Katona, mesterlövész, túlélő.
A könyv ezekről az eredményes történetekről szól, tele szenvedéssel, számomra néhol hihetetlen fizikai-lelki teljesítménnyel. Javaslom olvasni a könyvet, mert a fazon azon megy keresztül, amin KELL(ENE) mindenkinek: olyanná válni egy nehéz-szép úton, amivé válhatok: magam eredményesebb-szebb-jobb kiadásává válni. Még, ha börtönön keresztül is vezet ez az út. Ez az út bölcsességgel is megajándékoz. Hogy magadat megoszthasd másokkal. Aki vagyok! Akivé válhatok. 

Leckéi?

1. lecke: Ne hagyd, hogy más mondja meg, ki vagy!
2. lecke: Alakítsd át az ellenségedet energiává! 
3. lecke: A vezetők elkülönülnek a tömegtől. (Tiszteletet vívnak ki valódi példamutatás által!)
4. lecke: Barátkozz meg a démonaiddal!
5. lecke: Ahhoz, hogy vezess, nem kell vezetőnek lenned!
6. lecke: A bukással nem hibát követsz el, csak hagyod győzni a hibát!

gas-mask-3685503_960_720.jpg

Amit sok ismerősöm nem vesz elég komolyan: 

"Kulcsfontosságú -különösen, amikor az ember még fiatal-, hogy olyanok vegyenek minket körül, akiknek a befolyása pozitív hatást gyakorol ránk, és akiket érdekel, hogy kialakítsuk erősségeinket, és nem a gyengeségeinkbe igyekszik fojtani minket. Ma már tudom mindezt. Bárcsak akkor is tudtam volna." (20.o.)

"A legvégső vezetői lecke, a szent igazság, ami mindegyiket hajtja. Ez pedig a pozitív gondolkodás." (310.o.)
Aki gyereket nevel és párkapcsolatban él, és fejlődést ér el ezekben a kapcsolatokban, pontosan tudja, milyen rohadt nagy meló és életmentő hozzáállás, a formálódás - és formálás hatalma ez! Nehéz munka, de mindig eredményes!

"Három lépéssel érhető el a pozitív gondolkodás. Nem nevezhetném "három könnyű lépésnek", mivel nem könnyűek- ám tökéletesen lehetségesek." (311.o.)

" Az első lépés a legnehezebb. Sőt talán ez a legnehezebb dolog, amit életünkben valaha is teszünk. A tükör elé állnunk, és brutálisan őszintének kell lennünk önmagunkkal." (312.o.)

"Második lépés. Hibáztassuk magunkat. (...)  Még ha tökéletesen meg vagyunk is győződve arról, hogy minden problémánk valaki más hibája, akkor is keressük meg az okot, hogy miért a mi hibánk!"

"Harmadik lépés. Szedjük össze magunkat! Ne csináljuk azokat a dolgokat, amelyeket hibákként azonosítottunk magunkban! (...) Ha atyáskodóak vagy nagyképűek vagyunk, netán túl sokat beszélünk, sólyomként figyeljünk az efféle viselkedésre! Nem fog azonnal eltűnni." (314.o.) Hogy  nem azonnal? Az enyhe kifejezés. Ami engem illet. A gyereknevelésben kislányommal kapcsolatban fogtam egy cetlit és ráírtam öt mondatot, amit nem engedhetek meg magamnak. Hogy mik ezek a mondatok? Nem égetem magam..... Otthon a zsebemben van, hogy elővegyem AKCIÓBAN!  Rohadtul  nem semmi, de élvezem. Ez küzdés. Az előrejutásért. A KAPCSOLATÉRT BASSZUS!

Ez a csávó a világ elitkatonái közé küzdötte fel magát. 5 gyermek apja, elégedett férj.
Mi az az érzés, amit megerősít bennem ez a könyv? Hát az, hogy mennyire fontos magamat megosztani másokkal, aki vagyok, akivé válhatok. Mert van mit elmondanom. Mert akarok tanulni. Változni. 

Nem újat mond, hanem saját (élet)tapasztalatot. Ezért ajánlom neked elolvasni ezt a könyvet!
he.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jokepubeszelgetesek.blog.hu/api/trackback/id/tr6215337858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása