Egy coach JEDY LOVAGJAI
2019. december 17. írta: Hajdú Éva

Egy coach JEDY LOVAGJAI


 

antelope-canyon-1128815_340.jpgAMIVEL TÖRŐDÜNK, AZ NÖVEKEDIK. AMIRŐL GONDOSKODUNK,
AZ FEJLŐDIK. 

Legfontosabb Jedy Lovag az életemben a gyerekem. Mert egy szülő piszok jó Coach ám! Tegnap este nagy harcban voltunk. Tiszteletlenség. Ha most nem támogatom, hogy nem viselkedhet így, később, amikor szüksége lesz a támogatásomra, nem fogja tudni elfogadni.
Lassú! Reggel öltözködésnél például.A lassított felvétel a kutya farka hozzá képest. Tehát támogatom, hogy tempósabban tegye, mert az iskolában nem biztos, hogy elnéznek egy csigát! Ezt csak azért mondom, mert sok szülő nem gondol arra, hogy van, amit fejleszteni elkezdeni már most kell, nem akkor, amikor nagyon kiugrik a probléma! 
Még valami. Ma reggel történt. A szülő ugye programozza a gyerekét. Szoktam neki mondogatni, hogy "legfontosabb az életben az Egyensúly." Ma reggel mondja nekem ovi előtt, hogy  "jól vagyok, nem fogok sírni", ezért jól megdicsértem őt. Mielőtt búcsúpuszizunk, még hozzáteszem, "mert a legfontosabb az életben....., már mondja is komolyan: "az Egyensúly". Négy évesen többet tud az Egyensúlyról, mint sok "felnőtt" ismerősöm....



AMIVEL TÖRŐDÜNK, AZ NÖVEKEDIK. AMIRŐL GONDOSKODUNK,
AZ FEJLŐDIK. 

Jedy Lovagom az az ügyfelem, aki küzd egy nehéz párkapcsolatban. Újra és újra  dolgozunk a témán. Folyamatban van. Érti meg lassan, néz szembe a legnehezebbel. Tőle ezt kaptam, sms-ben: 
"Köszönöm szépen Évi! Nagyon hasznos dolgokat mondtál mindig, egy életre rögzítem a zömét. ÉRTESZ A MUNKÁDHOZ! SZÉP HÉTVÉGÉT NEKTEK!"

Jedy Lovagjaim 
még az a házaspár, akik nehéz helyzetet hoznak. Melyik nem az. Elkezdünk dolgozni. Együtt. Külön is. A következő közös megbeszélésen már egymás kezét simogatják, szövetséges mosollyal somolyognak. Mondom, mi van? Hogy döntöttetek? A lényeg, hogy elkezdtek dolgozni a kapcsolatukon. Amit eddig elhanyagoltak, elkezdték a BEPÓTLÁST. Mert AMIVEL TÖRŐDÜNK, AZ NÖVEKEDIK. AMIRŐL GONDOSKODUNK, AZ FEJLŐDIK. 

Leonardo da Vinci így határozta meg a boltívet:

 

A boltív két egymásnak támaszkodó gyengeség,
amelyből végtelen erő keletkezik.

Piszkosul gyenge az ember. De amikor két ember összefog!!!!! Mindenre képesek lesznek. Kevés házaspár hajlandó szembenézni ezzel. Keits Richards, a Rollings Stones gitárosa mondta: külön rosszak vagyunk, de együtt (gitáros társával) jobbak vagyunk mint 10 másik."

Tessék szíves ezt megérteni......., hogy azért van együtt két ember, mert együtt jobban megy.... Én az együttműködéses megegyezésre már most tanítom a gyerekemet. Hozunk döntést, és tisztázzuk, hogy neked jó? - nekem jó?, majd kezet fogunk és ezt mondjuk: win-win! Vagyis olyan döntést hoztunk, ami anyának is jó, meg a gyereknek is. Te mit tanítasz a gyerekednek? Nem! Nem érti az együttműködés szabályait úgy, mint egy felnőtt, de egyre jobban érteni fogja a növekedéssel! 

board-784363_960_720.jpg

 

Másik Jedym, aki sokat küzd egy kapcsolaton belül egy bizonyos konfliktussal. Újra és újra neki esik a feladatnak, egyszer csak sikerült is neki, elmesélte a sztorit, aztán a végén ezt mondta: 

"Jobban érzem most magam ettől. 
Köszönöm a támogatást."

Basszus. Hát lehidaltam. Mennyit dolgoztunk, hogy ez megtörténjen!

AMIVEL TÖRŐDÜNK, AZ NÖVEKEDIK. AMIRŐL GONDOSKODUNK,
AZ FEJLŐDIK. 

Volt, amikor egy pár egyik fele nagyon aggódott, nem akart eljönni. Mégis jött, hagyta magát támogatni a társától, döntést hozott és jött. A végén kezet fogtunk, és átölelt a hölgy. Ő is bátran viselkedett! 
A napokban összefutottam valakivel. Velük, a házaspárral együtt dolgoztam. Nehéz sztorit hoztak ők is. Elmondta, hogy a kisgyerekeik nevelése összehozta őket. Szóval együtt vannak, együtt tesznek. Sose felejtem el, hogy egyiküket egy megbeszélés után megkérdeztem, hogy  mi a véleménye a megbeszélésünkről. Azt mondta, hogy nem azt kapta, amiért jött. Jedy Lovag ő is, mert nem adja fel, szembenéz, dolgozik a kapcsolatán.


AMIVEL TÖRŐDÜNK, AZ NÖVEKEDIK. AMIRŐL GONDOSKODUNK,
AZ FEJLŐDIK. 


Valaki megmutatta a kütyüjén, hogy évekkel ezelőtt akart meglátogatni engem. Több mint két évről beszélünk. A szél végül is felém sodorta. Azóta szembenézett azzal, amire készült évekkel ezelőtt. A kapcsolatához máshogy áll hozzá, és évekkel ezelőtti célját most elkezdi megvalósítani. 

Nem! A Jedy-knek nem könnyű. Nem rendezkednek be a gödörben, hanem kimásznak belőle. Nem azért haladnak, nem azért eredményesek, mert könnyű. Valamit megértenek, amit egy átlagember nem! Valamire hajlandóak, amire nem mindenki! Hogy az életben a legtöbb erőt abból nyerjük, ha szembenézünk a feladtunkkal, és elkezdjük megvalósítani azt. Bármennyire is nehéz. 
Ők most az én hőseim!  

"Nem az a hős, aki sárkányokat öl meg, hanem az, aki egyensúlyban van. Aki kidekázza, hogy kívül-belül mindenből pont annyi legyen benne, amennyi a harmónikus létezéshez szükséges.
Míg a legnehezebb válságokban is. ....
Mert az igazi hős az, aki reményt ad a reménytelenségben." (star wars)


he.jpgGONDOLKODJ FEJLŐDÉSBEN! 
GONDOLKODJ EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jokepubeszelgetesek.blog.hu/api/trackback/id/tr1215355516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása