"Az élet nem gesztenyepüré!"
2022. március 20. írta: Hajdú Éva

"Az élet nem gesztenyepüré!"

stairs-4574579_340.jpg

„Egy alkalommal két fiatal nő –az egyik barátom két lánya- könnyes szemmel keresett fel, hogy adjak nekik tanácsot, mert nem tudnak mit kezdeni az apjukkal, aki durva, és nem érti meg őket. A szüleik előtt nem merték nyíltan felvetni a problémát, mert féltek a következményektől. Ennek ellenére óriási szükségük lett volna szüleik szeretetére, megértésére és útmutatására.

Beszéltem az apával, és kiderült, hogy ő is tudatában van ennek a helyzetnek. Még azt is belátta, hogy túlságosan lobbanékony a természete. Arra viszont már nem volt hajlandó, hogy vállalja érte a felelősséget, és elfogadja a tényt, hogy érzelmileg elég alacsony fejlettségi szinten áll.  A hiúsága nem engedte, hogy megtegye az első lépést a változás felé.

Ha gyümölcsöző kapcsolatot szeretnénk kiépíteni a házastársunkkal, a családunkkal, a gyermekeinkkel, a barátainkkal vagy a munkatársainkkal, meg kell tanulnunk meghallgatni másokat. Ez érzelmi erőt igényel. A figyelmes hallgatáshoz türelem, nyitottság és megértési vágy szükséges – ezek a nemes jellem tulajdonságai. Mennyivel könnyebb alacsonyabb érzelmi szinten magasröptű tanácsokat osztogatni!”
(Dr. S Covey, 7 szokás, 49.o.)



A bejegyzés trackback címe:

https://jokepubeszelgetesek.blog.hu/api/trackback/id/tr9317770890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása