Az út
2017. június 02. írta: Hajdú Éva

Az út

kep_2.jpg

„Egyszer egy vándor megkérdezte az egyik ifjút, hogy melyik út vezet a nehezen megközelíthető hegyi városba. Az ifjú visszakérdezett:

A rövid hosszú utat, vagy a hosszú rövid utat akarod?

A vándor értetlenül nézett az ifjúra, majd gondolkodva rájött a furcsa mondat igazságára. A lerövidített út csábító minden vándornak, de váratlan, kiszámíthatatlan veszélyeket rejt, de ha időt adunk Istennek, akkor a hosszúnak tűnő út hamar vezet el a célig. De csak akkor, ha hálásan vele osztunk meg minden lépést. És rájövünk, hogy nem volt véletlen az út hossza.”
(Dr. Szigeti Jenő, Vallomások a szeretet titkáról, 436. o.)

Mindenki tudja, hogy a kapcsolataink nem attól működnek, mert nincsenek tele nehézséggel, hanem azért, mert megleljük a kiegyezés, a béke, az együttműködés útját. Ez az út gyakran hosszúnak tűnik, bár elvezet a célig.

A kapcsolatainkban ez az út az összecsiszolódás. És soha nem véletlen az út hossza. Az összecsiszolódás az ár, amit kifizetünk az élő kapcsolatainkért.
Itt már nem elég beszélni.
Nem elég olvasgatni.
Itt fel kell állni, és el kell kezdeni csinálni!
"Gondolkodj fejlődésben."
"Gondolkodj együttműködésben." 
he.jpg

Hajdú Éva
life coach
családi mediátor
párkapcsolati coach

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jokepubeszelgetesek.blog.hu/api/trackback/id/tr1912560073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása