Mire koncentrálok?
2024. május 07. írta: Hajdú Éva

Mire koncentrálok?

pexels-photo-290164.webp

„Ezek a habakukfélék amolyan felkészültek. De nem fizikailag értem. Nem csak a testi gerincük fejlődött ki, hanem titokzatos belső erejük, lélekgerincük van. Futnak tovább akkor is, ha testük nem bírja, de lelkük még igen. A habakukember nem siránkozós. Szívós ember.
Híres magyar futó mesélte, egyik versenyén irdatlan hőségben a táv egy szakasza a tengerpart mentén vezetett. Szöget ütött a fejében, hogy véget vet ő ennek a szenvedésnek. Hát ott a tenger! Ott mellette! Minden szenvedés elmúlna. Addig forgatta ezt a fejében, míg letért a kijelölt útról, és belevetette magát a tengerbe. Persze kiesett a versenyből, hiszen feladta. Ne csak a láb legyen erős. A szív is.”
(Hajdú Éva: Szüzek a kuplerájban, 92.o.)

 

„Lance Armstrong olyan szemléletre tett szert, amelyhez az ember csak sorsfordító élmények után jut hozzá. A betegsége előtt nem törődött a stratégiával, a taktikával, a csapatmunkával- mindazzal, ami nélkül senkiből nem válhat nagy kerékpáros. Ma már nemcsak az motiválja, hogy versenyeket nyerjen, hanem hogy mindennap az ajándékban kapott életért versenyezzen. (…)
Ezt teszi az emberek többsége. A fájdalomra, a frusztrációra, az akadályokra, és nem a jutalomra, a célra, az eredményre koncentrál.”
(G. Kohlrieser, Túszok a tárgyalóasztalnál, 49-50-o.)

Mire koncentrálok?

he.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jokepubeszelgetesek.blog.hu/api/trackback/id/tr8818398615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása